Gobelins-animaatiokoulun helmiä

Perjantaina 15.10. klo 20:00 ja lauantaina 16.10. klo 11:30. Kokonaiskesto 70 min. Ei dialogia.

Animatricksilla on kunnia esittää valikoima maailmankuulun ranskalaisen Gobelins-koulun parhaita oppilastöitä viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Aikaisemmin koulun animaatio-osaston johtajana toiminut ja nykyisin koulun kansainvälisistä asioista vastaava Eric Riewer on nostanut tästä laadukkaasta joukosta esiin muutamia suosikkielokuviaan.Joukossa on muunmuassa Oscar-ehdokkuuden saanut elokuva Oktapodi.

JURANNESSIC
jurannesic
”Jurannessic on tarina siitä kuinka animaatio keksittiin’. Elokuvassa yhdistyvät hyvä, simppeli tarinankerronta, vahva graafinen tyyli ja erinomainen hahmosuunnittelu, ja se onkin saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa.”

THE BUILDING
thebuilding
Vuonna 2005 3D-tekniikasta tuli pakollinen osa opinto-ohjelmaamme ja The Building on yksi ensimmäisiä 3D-tekniikalla toteutettuja oppilastöitämme. Elokuvan ohjaajista kaksi työskentelee tällä hetkellä DreamWorks-studiolla Los Angelesissa."

LA MIGRATION BIGOUDENN

bidounnen
”Ensimmäiset 3D-elokuvat koulussamme toteutettiin vuonna 2003. Emme olleet varmoja kauanko kestäisi saavuttaa se ammattitaidon taso, johon oppilaamme jo ylsivät 2D-elokuvissa, joten odotimme vuoden ennen kuin osallistuimme 3D-elokuvillamme festivaaleille. Yllätykseksemme tämä elokuva hyväksyttiin heti maailman arvostetuimpaan tietokonegrafiikka-alan tapahtumaan, Siggraph-konferenssiin, jossa se vieläpä palkittiin tuomariston erikoispalkinnolla.”

OKTAPODI
oktapodi
”Oktapodi on yksi Gobelins-koulun kruununjalokivistä. Ei ainoastaan siksi, että se on todellinen tarinankerronnan ja animaatiotekniikan helmi, vaan myös siksi, että se on ensimmäinen koulumme oppilastyö – ja ylipäätään yksi harvoista oppilastöistä – joka on päässyt kilpailemaan Oscar-palkinnosta Hollywoodissa.”

FOR SOCK'S SAKE
forsockssake
”Tämä elokuva valmistui ohjaajan ollessa vaihto-oppilaana Calarts-koulussa Los Angelesissa ja se voitti parhaan oppilastyön palkinnon Annecyn festivaaleilla 2009. Ohjaajan piti lentää Kaliforniasta asti vastaanottamaan palkintoa,
sillä hänet palkattiin Pixarin leipiin oitis tämän elokuvan ensiesityksen jälkeen.”

LE RUBAN
leruban
”Le Ruban on harvinainen Gobelins-elokuva; se on tyyliltään realistinen ja aiheeltaan hyvin poliittinen. Meitä varoitettiin etukäteen, että tätä Kiinaan sijoittuvaa tarinaa tuskin saisi esittää kiinalaisilla festivaaleilla, ja toden totta, Pekingissä näin kävikin. Sittemmin elokuva on kuitenkin valittu muun muassa China International Animation and Digital Arts –festivaalin ohjelmistoon.”


Näytöksen kaikki elokuvat


JURANNESSIC
(2002, 1 min)

LE BUILDING
(2005, 2 min)

BURNING SAFARI
(2006, 2 min)

COCOTTE MINUTE / STEAM COOKER
(2006, 2 min)

LA BALLADE SAUVAGE / WALK ON THE WILD SIDE
(2008, 1 min)

GARUDA
(2008, 1 min)

DONDUDINDON
(2009, 1 min)

FENRIR
(2009, 1 min)

MONSTERA DELICIOSA
(2009, 1 min)

SOAPY TRIP
(2010, 1 min)

RED RIVER BAY
(2010, 1 min)

JUNK SPACE
(2010, 1 min)

OMEN
(2007, 4 min)

LA MIGRATION BIGOUDENN
(2004, 2 min)

APRÈS LA PLUIE / AFTER THE RAIN
(2008, 3 min)

BLIND SPOT
(2007, 3 min)

OKTAPODI
(2007, 2 min)

FOR SOCK’S SAKE
(2008, 5 min)

UN TOUR DE MANÈGE / MERRY-GO-ROUND
(2009, 4 min)

PANDORE
(2009, 2 min)

LE RUBAN
(2009, 4 min)

INKA BOLA
(2009, 3 min)

LE LUMIÈRE DU PHARE NOUS GARDE / THE LIGHTHOUSE KEEPER
(2009, 3 min)

LE ROYAUME / THE KING AND THE BEAVER
(2010, 4 min)

JEAN-LUC
(2010, 3 min)

SMOKE MY CHRISTMAS
(2010, 5 min)

JE T’AIME
(2010, 3 min)

TROIS PETITS POINTS
(2010, 4 min)

Gobelins: Kuvien koulu

Ranskalainen Gobelins l’ecole de l’image on nimensä mukaisesti paikka, jossa kuvat ovat pääosassa. Tämä ”Kuvien koulu” on maailmankuulu visuaalisten taiteiden oppilaitos. Pariisissa, Latinalaisten korttelien rennossa ilmapiirissä sijaitsevalla kampuksella toimii animaatio-osasto, josta koulu parhaiten tunnetaan. Täällä opetellaan alan ehdotonta kärkeä edustavien ammattilaisten ohjauksessa animoinnin jaloja taitoja prosessin alkumetreiltä tuotannon loppusilaukseen asti.

Oppilailla on käytössään uusin digitaalinen teknologia, mutta erityistä painoarvoa annetaan myös klassisen piirrosanimaation tuottamiseen liittyville taidoille. Gobelins toimii tiiviissä yhteistyössä liike-elämän kanssa ja on yksi yhdestätoista Ranskan Kauppakamarin alaisuudessa toimivasta oppilaitoksesta.

Opintoihin kuuluu työharjoittelu ammattistudioilla, ja lisäksi oppilailla on mahdollisuus vaihto-opiskeluun korkeatasoisissa alan oppilaitoksissa Kaliforniassa ja Saksassa.

Gobelins on vakiinnuttanut asemansa animaatioalalla. Koulusta valmistuneita työskenteleekin muun muassa Disneyn, Pixarin ja Warner Brosin leivissä. Gobelinsin tasosta kertoo myös se, että Animatricksissakin nyt nähtävä elokuva Oktapodi oli Oscar-ehdokkaana arhaan lyhytanimaation kategoriassa vuonna 2009.