Aitta
In English

Animatricks AITTA - suomalaisen animaation nettikirjastoInfo

ANIMATRICKS AITTA – Info

Suomalaisen animaation nettikirjasto Aitan tavoite on edistää kotimaisen lyhytanimaation saatavuutta. Animatricks-animaatiofestivaali haluaa helpottaa näiden laadukkaiden elokuvien löytymistä kokoamalla niitä yhdelle sivustolle. Samalla sivusto juhlistaa 100 vuotta 2014 täyttävää kotimaista animaatiota.

Aitan nettikirjastossa on tällä hetkellä Animatricks-festivaalilla 2009–2013 Uudet kotimaiset -sarjassa esitettyjä lyhytanimaatioita. Näinä vuosina sarjassa on esitetty yhteensä 99 animaatioelokuvaa, joista nettikirjastossa on mukana 68. Kategorian elokuvat valitaan vuosittain avoimen kilpailun kautta.

Sivustolle on koottu tietoja elokuvista sekä linkit videojulkaisupalvelimiin, joissa elokuvat voi katsoa.

Aitta-sivusto ja sen englanninkielinen versio Animatricks Screen julkaistiin joulukuussa 2013. Hankkeen toteutti Animatricks-festivaalia organisoiva Palikka ry ja rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö. Sivuston visuaalisesta ilmeestä vastaa Anima Boutique ja teknisestä toteutuksesta Joonas Kesäniemi / Blunt Instrument Solutions.

Kiitos yhteistyöstä kirjaston mahdollistaneille animaattoreille ja elokuvantekijöille sekä kaikille projektissa auttaneille.

Yhteystiedot: info(a)animatricks.net