Notice: wpdb::prepare kutsuttiin väärin. The query argument of wpdb::prepare() must have a placeholder. Lisätietoja: Debugging in WordPress(Tämä viesti lisättiin versioon 3.9.0.) in /biz/animatricks.net/html/blog2/wp-includes/functions.php on line 3197

Notice: wpdb::prepare kutsuttiin väärin. The query does not contain the correct number of placeholders (0) for the number of arguments passed (1). Lisätietoja: Debugging in WordPress(Tämä viesti lisättiin versioon 4.8.3.) in /biz/animatricks.net/html/blog2/wp-includes/functions.php on line 3197
Animatricksin ohjelmisto on nyt julki
Notice: wpdb::prepare kutsuttiin väärin. The query argument of wpdb::prepare() must have a placeholder. Lisätietoja: Debugging in WordPress(Tämä viesti lisättiin versioon 3.9.0.) in /biz/animatricks.net/html/blog2/wp-includes/functions.php on line 3197

Notice: wpdb::prepare kutsuttiin väärin. The query does not contain the correct number of placeholders (0) for the number of arguments passed (1). Lisätietoja: Debugging in WordPress(Tämä viesti lisättiin versioon 4.8.3.) in /biz/animatricks.net/html/blog2/wp-includes/functions.php on line 3197
Virta
In English

Animatricksin ohjelmisto on nyt julki

Suomen ainoa animaatioelokuvafestivaali  vietetään tänä vuonna 24.-26. huhtikuuta Helsingin Bio Rexissä. Vuoden 2015 teemojamme ovat joukkorahoitus ja animaatiomusiikki. Festivaalin kruunaa Rocks in my Pockets -animaation ensi-ilta sekä Signe Baumanen ja Mark Thomasin ainutkertaiset tekijävierailut.

TEEMA: JOUKKORAHOITUS

AVAJAISNÄYTÖS:
ROCKS IN MY POCKETS & SIGNE BAUMANE

Pe 24.4. klo 17.00/ Su 26.4. 18.30

Latvian Oscar-ehdokkaana tutuksi tulleen, jo puheenaiheeksi muodostuneen ROCKS IN MY POCKETS (2014) -animaation ensi-iltaa vietetään Animatricksissa heti perjantaina. Tämä joukkorahoituksella toteutettu independent-animaatio käsittelee rankkoja teemoja, kuten itsemurhaa, masennusta, alentamista ja kateutta nuoren naisen näkökulmasta. Tekijä Signe Baumanen omakohtaisten kokemusten sekä ironian ja sarkasmin saattelemana animaatio päästää katsojan lähelle tekijäänsä ja hänen perheensä synkkää historiaa.

Animatricksilla on myös kunnia saada vieraakseen animaation tekijä SIGNE BAUMANE, joka perjantain ensi-iltaesityksen jälkeen pitää yleisölle mielenkiintoisen kysymys- ja vastaustuokion.

JOUKKORAHOITETUT LYHYTANIMAATIOT JA PANEELIKESKUSTELU
Pe 24.4. klo 19.15/ Su 26.4. klo 16.30

Joukkorahoitus on hyvä vaihtoehto, kun yksittäisellä tekijällä budjetti on pieni tai lähes olematon. Tämä rahoituskäytäntö nimittäin tarjoaa mittavia mahdollisuuksia taloudellisen pääoman kasvattamiseen. Perjantaina ja sunnuntaina festivaalivieraat pääsevät nauttimaan joukkorahoitettujen animaatioiden parhaimmistosta, kun yhdeksän erilaista animaatiota täyttävät elokuvasalin. Pääosin esitettävät teokset tulevat Yhdysvalloista, mutta mukana on myös teoksia Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Kanadasta. Sunnuntain esityksen jälkeen järjestetään myös joukkorahoitusilmiötä koskeva PANEELIKESKUSTELUTILAISUUS.

rocks_in_my_pockets

TEEMA: ANIMAATIOMUSIIKKI

LUENTO:
MARK THOMAS JA ANIMAATIOSÄVELTÄMINEN

La 25.4. klo. 17.30

Kirsikkana kakun päällä ovat kansainvälisten asiantuntijoiden vierailut. Lukuisiin komedia-, draama-, animaatio- ja lastensarjoihin musiikin säveltänyt MARK THOMAS saapuu Animatricksiin pitämään ainutkertaista luentoa animaatiosäveltämisen saloista. Tämä musiikkinero tunnetaan erityisesti Late Lammas- televisiosarjasta sekä elokuvista Dog Soldiers (2002) ja Agentti Cody Banks 2: Päämääränä Lontoo (2004)

TAITEENJANO JA KULTTUURINNÄLKÄ HOUKUTTELEE LAPSIPERHEET LIIKKEELLE
Lasten lauantai 25.4. Bio Rexin aula klo 11.00-14.00 (vapaa pääsy)
Livedubbausnäytös La 25.4. klo. 13.15 kesto 45 min

Animatricks panostaa tänä tulevaan animaatiosukupolveen pyrkien antamaan vaativalle nuorelle yleisölle mahdollisimman kiinnostavaa nähtävää, tehtävää ja koettavaa. LASTEN LAUANTAISSA on mukana muun muassa Kevätpörriäinen, improvisoituja tarinoita sekä Jenni Ropen hauska Napa-Flipbook, joka on flipbookeja esittelevä pieni kioski. Sen ohessa järjestetään flipbook-työpaja, jossa lapset voivat itse kokeilla animaatiokirjan tekoa Ropen ohjauksessa.

Lapsille ja nuorille suunniteltu kokonaisuus rakentuu teeman mukaisesti animaatioiden äänimaailmaan liittyvien asioiden ympärille. Animatricks järjestää junioreille LAULAVA JÄÄKARHU JA RÖHKIVÄ VALAS -LIVEDUBBAUSNÄYTÖKSEN jossa perheen pienimmät pääsevät luomaan uuden äänimaailman Rovion huippusuosittuihin ANGRY BIRDS -ANIMAATIOIHIN. Animaatiot rullaavat taustalla, kun dubbaajat ja yleisö tuovat tarinoihin omat tulkintansa vuorosanoilla ja ääniefekteillä.

angry_birds

ANNA ITSELLESI LUPA HEITTÄYTYÄ MUSIIKIN VIRRAN VIETÄVÄKSI
Uudella äänellä: Kikattava kakkiainen su 26.4. klo 13.15
Kalevala & Stringburée band la 25.4. klo 15.45
Animaatio ja musiikkivideo: kuin luodut toisilleen su 26.4. klo 14.15

Animatricksissa yleisö pääsee heittäytymään mukaan musiikin virtaan. Ohjelmisto kuljettaa kuulijan äänimaailman alkulähteille tarjoten mahdollisuuden tutustua ennenkokemattomiin mielenmaisemiin. KALEVALA & STRINGBURÉE BAND tarjoilee aivan uudenlaisen kokemuksen kansalliseepoksemme parissa. Luvassa on Reino Niinirannan koko seitsenosainen Kalevala-animaatiosarja, jota Stringburée säestää livenä omintakeisilla ja mystisillä äänimailmoillaan. METROPOLIAN SÄVELLYS- JA POP & JAZZ KONSERVATORION OPISKELIJAT sen sijaan ovat luoneet uudet sävellykset suosittuun Kikattava Kakkiainen -lastenanimaatioon.Animatricksissa yleisö kuulee kolme ennalta sävellettyä jaksoa, mutta neljännen opiskelijat ovat luvanneet improvisoida paikan päällä. Lopuksi yleisölle esitetään animaatiojaksot alkuperäisine äänineen. Musiikin ja animaation liittoa pääsee ihastelemaan myös ANIMAATIO JA MUSIIKKIVIDEO – KUIN LUODUT TOISILLEEN -tilaisuudessa, jossa 12 huippuanimaatiot liputtavat tämän liiton puolesta.

Lemmink+ñinen lempii

LYHYTANIMAATIOKILPAILUN PALKINTOJEN JAKO
La 25.4. klo 19.00 Bio Rex (vapaa pääsy)

Festivaalien yhteydessä järjestettiin LYHYTANIMAATIOKILPAILU yhdessä Rovio Entertainment -mediayhtiön kanssa. kilpailuun otti osaa yhteensä 459 animaatiota, joista kilpailuun valitut tuotannot esitetään festivaaleilla. Kansainväliset huiput- sarjassa esitetään 22 animaatiota ja Uudet kotimaiset -kilpasarjassa puolestaan 13. Festivaaliraati valitsee kilpasarjojen elokuvista vuoden voittajat, jotka julkaistaan ja palkitaan sunnuntaina 26.4. kaikille vapaassa tilaisuudessa.

Kansainvälisen sarjan voittavan animaatio saa 3000 euron palkinnon ja kotimaisen sarjan voittaja 1000 euron palkinnon. Palkinto luovutetaan elokuvien ohjaajille.

ANIMATRICKSIN FESTARIKLUBI
Ovet klo 20.00 // Ohjelma klo 21.00.
Liput 8 e

Animatricksin virallinen FESTARIKLUBI pidetään lauantaina 25.4. Helsingin Gloriassa (Pieni Robertinkatu 12). Ohjelmassa muun muassa legendaarinen ANIMAATTOREIDEN TAISTO, jossa neljä etukäteen ilmoittautunutta joukkuetta kisaavat kovimman animaattorin tittelistä. Animaatiot tehdään paikan päällä, yleisön edessä ja ilman esivalmisteluja. Aikaa animaation tekemiseen on 30 minuuttia.