Skip links

Main navigation

Animatricks-festivaali kutsui elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2018 animaatiokilpailuun. Kiinnostavimman kotimaisen animaation lisäksi festivaalin toisessa kilpasarjassa etsitään kovinta kansainvälistä lyhytanimaatiota. Sekä Kansainväliset huiput- että Uudet kotimaiset -kilpasarjassa jaetaan rahapalkinto.

Kilpailuun valitut tuotannot esitetään Kansainväliset huiput- ja Uudet kotimaiset -kilpasarjoissa. Kotimaiset elokuvat hakevat automaattisesti molempiin kilpasarjoihin. Elokuvat kilpasarjoihin valitsee festivaalin esivalintaraati ja voittajat festivaalijury.

Animatricks vastaanottaa lyhytanimaatioita jälleen 1. lokakuuta lähtien. Kilpailun haku päättyy 28.2.2019.

LYHYTANIMAATIOKILPAILUN SÄÄNNÖT 2018

1. YLEISTÄ

Animatricks-festivaali järjestää Uudet kotimaiset –kilpailun Suomessa tuotetuille animaatiolyhytelokuville ja –musiikkivideoille. Haussa on uniikki tarinankerronta, tyyli ja tekniikka. Paras animaatio palkitaan rahapalkinnolla, jonka toivotaan kannustavan voittajaelokuvan tekijöitä uusissa animaatioprojekteissa. Palkinto luovutetaan elokuvan ohjaajalle.

2. OSALLISTUMISEDELLYTYKSET

Vuoden 2018 Uudet kotimaiset -kilpailuun voivat osallistua seuraavat ehdot täyttävät animaatiolyhytelokuvat ja animoidut musiikkivideot:

 • Animaatioelokuva tai –musiikkivideo on valmistunut 1.1.2017 jälkeen
 • Vähintään 70% elokuvan kestosta on animaatiota
 • Kilpailuun ei hyväksytä opetus- tai mainoselokuvia, eikä tuotannossa olevia tai levitettyjä tv-animaatiosarjoja tai niiden jaksoja. Pilotit ja vastaavat käsitellään tapauskohtaisesti.
 • Elokuvan tai musiikkivideon tulee olla Suomessa tuotettu
 • Elokuvalla tulee olla englanninkieliset tekstitykset, jos elokuvan esityskieli on muu kuin suomi tai englanti.
 • Elokuvan kesto on max. 30 min
 • Vain valmiit tuotannot voivat osallistua
 • Esivalintakopio tulee toimittaa sähköisesti
 • Elokuvaa ei ole aiemmin esitetty Animatricks-festivaaleilla
 • Ilmoittaja vastaa animaation tekijänoikeuksista

3. Käsittelymaksu

Animatricks perii kilpailuun ilmoitettavista elokuvista 10 euron käsittelymaksun. Maksun voit maksaa osoitteessa https://holvi.com/shop/animatricks/ .

4. KUINKA OSALLISTUT

Hakuaika päättyy 28.2.2018. Näin osallistut:

 1. Maksa käsittelymaksu. .
 2. Täytä sähköinen hakulomake 28. helmikuuta 2018 mennessä.
 3. Ilmoita lomakkeessa online-linkki elokuvan esikatselukopioon (varmista, ettei esikatselukopion online-linkki vanhene)
 4. Liitä mukaan 1-3 elokuvasta otettua still-kuvaa (300 dpi, Tiff/Jpeg)

5. ESIVALINTA

Animatricks-festivaalin valitsema esivalintaraati valitsee kilpailuun pääsevät elokuvat. Esivalinta tehdään maaliskuussa 2018 ja sen tulokset ilmoitetaan kaikille ilmoittautuneille. Kotimaiset elokuvat ovat automaattisesti mukana myös kansainvälisessä kilpailussa.

6. ELOKUVIEN LÄHETTÄMINEN

Esivalintakopiot
Osallistuja toimittaa elokuvan esivalintakopion online-versiona hakulomakkeen yhteydessä. Huolehdi, ettei linkkisi vanhene!

Esityskopio
Esivalinnan läpäisseiden elokuvien esityskopio toimitetaan Animatricksille ensisijaisesti latauslinkkinä tiedostomuotoiseen elokuvaan. Linkki lähetetään osoitteeseen films@animatricks.net. Tarvittaessa elokuvan voi toimittaa myös muistitikulla, mutta olethan näissä tapauksissa aina yhteydessä ensin Animatricksiin.

Esityskopion tulee täyttää seuraavat tekniset vaatimukset:

 • Tiedostomuoto: .mov tai .mp4
 • Resoluutio: min 1280 x 720, max 1920×1080
 • Kuvasuhde: kaikki käyvät
 • Kuvanopeus: 25
 • Datanopeus: max 30.000 kbp
 • Video Codec: H.264
 • Audio Codec: Linear PCM, or AAC – 48000 Hz, Stereo.

Kilpailuun valitun elokuvan esityskopion on oltava Animatricksilla (films@animatricks.net) viimeistään perjantaina 20.3.2018. Olethan yhteyksissä mahdollisissa poikkeustilanteissa.

7. määrittelemättömät TAPAUKSET

Festivaalin johto päättää kaikista tapauksista, joita ei ole mainittu näissä säännöissä. Festivaalille osallistuminen edellyttävä ilmoittautumislomakkeen ja sääntöjen täydellistä hyväksymistä. Sääntöjen tulkitsemisesta päättää Animatricksin työryhmä.

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tai et ole esimerkiksi varma kelpaako videosi kilpailuun, ota yhteyttä lähettämällä viestisi osoitteeseen films@animatricks.net.

Animatricks pidättää oikeuden muutoksiin.